1.
Bu aşamalar aslında çok küçük dokunuşlar ama diş asıl şeklini de bu aşamalardan sonra alıyor. İlk olarak yanlardan(mesio-distal) hilal şeklinde ya da yan C harfine benzer şekilde hafif olarak oyuyoruz (1-3). Daha sonra dişin üst kısmına(insizal) zarar vermeden yukardan aşağı doğru yeni oyduğumuz şekli kökle birleştiriyoruz. Böylece dişimiz yukardan aşağı incelen bir yapıya kavuşacaktır. Daha sonra dişte kalan keskin geçişleri yumuşatıyoruz böylece daha estetik bir yapıya kavuşuyor. Son olarak da dişin iç kısmına (palatinal) iki yada üç tane oyuk açıyoruz. Bu oyuklar üstten derin başlayıp sığ şekilde bitiyor.
Bu dişe kök yapmıyorum çünkü henüz öğrenmedik ve galiba 2.sınıfta öğreneceğim. Yani uzun bir süre köklü diş yok. :D Eğer geçişlerdeki yumuşaklığı iyi yaparsanız üst santrale iyice benzeyen bir şekil karşınıza çıkacaktır.
Sabundan diş yapımı postlarını yayınlama amacım internette aradığım zaman adam akıllı bir Türkçe anlatım bulamamış olmamdı. Önümüzdeki yaz diş hekimliği kazanan arkadaşlar benim gibi okula başlamadan öğrenmek isterlerse bu yayınlardan kolayca anlayabilirler umarım. Eğer merak ettiğiniz bir nokta olursa yorumlarda belirtiniz. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
Hangi üniversitesi
YanıtlaSilBiruni Üniversitesinde okuyorum.
SilHangi üniversitesi
YanıtlaSil